БСП да спрат да гледат на избирателите като на крепостни селяни

Така Дончева отговори на обвиненията от социалистическата партия, че отцепниците от БСП режат живо месо от електоралната подкрепа за БСП

БСП трябва да спрат да гледат на избирателите като на крепостни селяни, които са длъжни да гласуват за тях. Това каза Татяна Дончева, лидер на Движение „21“ в интервю за предаването „Полиграф“ на „Bulgaria On Аir”. Така Дончева отговори на обвиненията от социалистическата партия, че отцепниците от БСП режат живо месо от електоралната подкрепа за БСП.

"Станишев ще управлява БСП по-дълго от Тодор Живков, казвала съм го и преди. Представете си само каква можеше да бъде България за тези 14 години, през които е начело на БСП", категорична бе Дончева като нарече изпълнителното бюро на „Позитано” „Бандата на Станишев”.

Лидерът на "Движение 21" нападна предишния гост на Светла Петрова, шефът на парламента Михаил Миков, още докато напускаше мястото си зад екрана. „Как така ще твърди, че Първанов им отнел 90 000 гласа, това да не са им крепостни селяни, че някой да им ги отнема” – възмути се тя. „Кой за когото искал - за него гласувал. Трябва да свикнат, че нито те са дворяни, нито избирателите – крепостни”, заяви тя.

„Всеки гражданин има свободата да ни харесва или да не ни харесва, да гласува за нас или да не гласува", каза категорично тя и добави: "Ти нямаш на среща си първосигналници, имаш разумни хора с избирателни права.“

Според Дончева е разрушен митът, че БСП имала банка с кадри. Никакви кадри нямат и това се видя. Дончева заяви, че такова чудо с назначаване на кадри на всякакви длъжности в държавата не е имало никога, докъм 2005-2006 година имаше някакъв срам, неудобство, че поне трябва да имаш накакъв ценз, да ставаш за една или друга длъжност. Според нея сега Станишев е казал, че трябва да има хора на БСП във властта и служители в орготдела се назначавали за контрольори във ВиК.

За пореден път Татяна Дончева категорично заяви, че и Станишев, и ДПС са зависими от Делян Пеевски. Я се опитайте да назначите някой в РВД или в строителното министерство, предложи Дончева. „Знаете ли защо още не е избран състава на Сметната палата”, попита тя. И обясни, че е за една служителка, която трябвало непременно да бъде назначена и обработвала данните в декларациите, които трябва да попълват лица на висши държавни длъжности. Декларациите се теглят по интернет, там виждате едно, а я намерете старите декларации – каза Татяна Дончева пред Светла Петрова.

Колкото до причини за потъването на кораба на правителството, Дончева посочи: „Начинът, по който беше създадено правителството, начинът, по който то тръгна с фалстарт, месеците наред протести, които създадоха негативно отношение към кабинета и на практика не му дадоха никакво време да направи каквото и да било, но също така те бяха резонен отклик на състава на кабинета, на липсата на всякакъв професионален потенциал. Ако не беше това участие на БСП във властта, някои хора можеше да продължат да вярват в мита за кадровия потенциал на БСП, който отдавна е приключил.“