Светът е състезание и всички са равни на старта (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

07-06-2014, 17:18

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Първи летни спортни игри в Комплекс за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив

Над 100 участници и гости събраха на едно място днес първите Летни Спортни Игри в КСУ "Св. Георги" Пловдив, посветени на Международния ден на детето. Възпитаници от социалния комплекс, деца на учителите в него и малки джудисти от АДС "Щит" участваха заедно в състезания и демонстрации по джудо, стрелба с пневматично оръжие, мини-голф, канадска борба, тенис на маса и стрелба с лък.

Игрите се провеждат за първа година под мотото "Светът е състезание и всички са равни на старта", но ще станат традиция - каза при откриването им директорът на КСУ "Св. Георги" Апостол Делев, а зам. кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков даде старта им, припомняйки, че за успешното развиване на толкова видове спорт в социалното заведение Община Пловдив тази година отпуска за тях 4 хиляди лева.

Спортните игри започнаха с индивидулана демонстрация на сенсей Петър Петрушев, който преди 3 години сформира в Комплекса група по джудо. Днес демонстрацията на техники се превърна в изпит за по-висока степен на джудистите, сред които са и младежи с ДЦП, шизофрении и умствена изостаналост. Те показаха какво са научили редом с детската група на Клуба по айкидо, джудо и стрелба "ЩИТ" и според уменията си, получиха от инструктора си жълти, зелени и сини колани.

В останалите видове спорт с грамоти бяха отличени най-добрите като, традиционно, най-голям интерес предизвика мини-голфа с възможността всички желаещи да се включат в импровизирана надпревара.

За всички гости младежи от паралелката по готварство към учебно-производствения център на Комплекса бяха подготвили почерпка, а емоции и усмивки имаше и сред  възпитаниците на Комплекса, които рисуваха на асфалт по мотото на спортните игри.