В Лондон подновиха разследване от преди 8 години

Полицията във Великобритания търси нови след от изчезването на Мадлин Маккан през 2007 година

Британската полиция поднови разследванията по отвличането на 3-годишната Мадлин Маккан, съобщава БиБиСи. Малката Мадлин изчезна преди повече от осем години в португалския курорт. За разпит са привикани трима души, които не са разпитвани досега, съобщава източник, близък до разследването.

От началото на тази седмица полицаи на „Скотланд Ярд” извършват поредните претърсвания на плажа в Прая да Луз, област Алгарве. Там се предполага, че е погребано тялото на детето.

Следователите са насочили вниманието си към две нови зони с площ от по 15 акра. Те използват радари и специално обучени кучета в търсенето на следи от престъплението.

 
Скоро след изчезването на Мадлин, която днес трябваше да бъде на 11 години, Великобритания обяви награда от 2,5 млн. лири за всякаква информация, която може да доведе до откриването й.

Въпреки че никой не се отзова на молбата за помощ, усилията на родителите й Кейт и Гари да я открият не спират и до днес. Властите работят по версията за убийство, но въпреки множеството заподозрени никой не бе привлечен като обвиняем за жестокото престъпление, чийто извършител може никога да не бъде наказан.