Монахиня триумфира в шоу за певци

Сестра Кристина спечели „Гласът на Италия”

Монахиня спечели „Гласът на Италия”. Сестра Кристина решила да участва, за да изпълни желанието на папа Франциск – църквата да се доближи до хората. Още в края на март, когато се пови в предаването, тя изненада всички с перфектното си представяне.

Съдиите са популярни италиански певци - Рафаела Кара, Ноеми и рапърът Джей-Акс.

Втората изненада беше, когато сестра Кристина трябваше да каже кого от тях избира за свой наставник до края на риалитито. Тя си хареса рапъра Джей-Акс, известен с прозвището Дявола заради бунтарския си характер.

Първото й изпълнение - на No one от репертоара на Алиша Кийс, е гледано повече от 50 милиона пъти в YouTube.

В социалната мрежа Туитър кардинал Джанфранко Равази, ръководител на папския съвет по културата, написа, че всеки, който има талант, трябва да го впрегне в служба на останалите, както е направила сестра Кристина.

Тя е от Комизо, провинция Рагуза. Преди да стане Божи служител, учела в певческата академия в Катания, а после дори се сгодила.

Искала е да участва в музикалните формати "Приятели" и "Х фактор", но през 2008 г. била избрана в Палермо да участва в мюзикъл на сестрите от Ордена на урсулинките от Светото семейство. В началото Кристина не искала да приеме предложената й главна роля, но майка й я убедила.

Накрая младата жена забравила за светския живот и за годеника си, и се посветила на живота в ордена.