Борисов: БСП ни задълбаха в най-голямата тиня

Икономическата политика на правителството скоро може да доведе до фалит на общините, прогнозира лидерът на ГЕРБ

БСП задълбаха страната в най-голямата тиня. Това заяви днес лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който се срещна в Народното събрание с кметове на големите български общини.

"Дойде ли БСП на власт, винаги след това завършваме с катастрофа" - така коментира той новината за поредния протест на българските животновъди.

По отношение на икономическите й политики Борисов нарече БСП "непоследователна партия".

"Това, което една година говорих, те го потвърждават сега. Нито са управлявали, нито са знаели какво правят. Помните ли какво имаха като изказвания във времето преди изборите? - Че имали програма, че имали план. Така я изведоха, че я задълбаха в най-голямата тиня", посочи той.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че политиката на правителството скоро може да доведе до фалит на общините. Причината е, че когато то не се разплаща с градоначалниците по общинските проекти, бизнесът завежда дела към тях.

Ако този фатален сценарий стане факт през 2015 г. и плащанията от Европейския съюз спрат, България ще задлъжнее с около 7 милиарда лева, изчисли Борисов.

"Проблемът е, че през 2015 година следващото правителство трябва да работи така светкавично за еврофондовете, че да могат да се усвоят парите от Брюксел, да не се бърка в плащанията на бюджета. В пленарна зала гласуваха последния дълг 3 милиарда", посочи още той.