Четирима гледали стрелбата на Жоро Шопа, никой от тях не реагирал

Появиха се записи от камери, заснели покушението срещу дясната ръка на Брендо

Четирима свидетели са присъствали на стрелбата по Георги Семерджиев, известен с прякора Жоро Шопа, в центъра на София. Нито еидн от тях обаче не е реагирал, нито е подал сигнал в полицията, пише в. "168 часа".

Семерджиев е спряган за дясната ръка на Евелин Банев-Брендо. Ето защо, след като беше прострелян и ранен, се спрягаха (и продължават да се спрягат) много версии за поръчителя. Според едни заповедта да се натисне спусъка дошла от враговете на Брендо; според други, тъкмо обратното, от самия него. Нова версия твърди, че стрелецът е изпратен от длъжник на Жоро Шопа, който не искал да си плаща дължимите няколко милиона лева.

При всички случаи нещо е накарало хората с Жоро Шопа в нощта на стрелбата в столичния "Лозенец" да останат на място, а според полицията това "нещо" е страхът за живота им. Все пак някой от тях е извикал линейката, която е откарала ранения в болница, за да се погрижат лекарите за него.

За съществуването на живи свидетели на стрелбата, при това четирима, нямаше да се знае, ако  не са били камерите на хотела на Семерджиев, в близост до който е станал инцидентът. Те са заснели както очевидците, така и самият стрелец - поне неговия силует.

Източници от МВР твърдят, че извършителят е носил маска и на практика е бил неразпознаваем, особено в малките часове на нощта, когато е стрелял.

Това е вторият път, в който Жоро Шопа оцелява след покушение над него. След задържането на Евелин Банев се смята, че сега дясната му ръка Семерджиев управлява имотите и бизнеса му.

Самият Брендо все още не е дал показания по случая, които биха могли да внесат някаква светлина по него.