Кога могат да ни глобят за платено паркиране?

може да бъде поставена скоба буквално секунда след времето за паркиране

Може ли на колата ни да бъде поставена скоба, буквално секунда след изтичането на заплатеното време за паркиране, задават въпроса в репортаж на Нова ТВ.
Никола Мирчев кара децата си на лекар. Паркира колата си в зелена зона. Изпраща СМС, за да плати престоя си. Съобщението е пуснато в 10:32 минути. Получава отговор: „Заплатихте паркиране на автомобила до 11:35 часа за Зелена зона”.
След прегледа Никола се връща при колата си. Разказва, че в 11:35 заварва екип на „Градска мобилност” да поставя скоба на автомобила му.
Оказва се, че проверката е направена в 11:35:27 часа. Тоест 27 секунди след изтичането на платения час.
„Не знам дали тези 20 секунди са нещото, което трябва да определя ситуацията. Дали тези 20 секунди казват какво трябва да се случи, защото ние отиваме в и 35, дали отиваме в и 35 и 50 секунди или отиваме в и 35 и 20 секунди, отиваме в и 35”, обяснява Никола.
От „Градска мобилност” обясниха, че тези случаи са рядкост, но съществуват. Нещо повече, на практика могат да ни поставят скоба и секунда след изтичането на заплатеното време. 
Затова от там съветват, когато плащате за паркиране в Синя или в Зелена зона да спазвате времето си до секунда. В противен случай автомобилът ви може да бъде закопчан със скоба. А това ще ви струва 30 лева плюс такса паркинг за всеки час.