Обвиниха стрелеца от Кючука в опит за убийство, изследват го в психиатрия

Димитър Начев е задържан в ареста за нови 72 часа

Стрелецът Димитър Начев, 37 години, да бъде настанен за изследване в психиатрично заведение. Това искане ще внесе в съда окръжната прокуратура в Пловдив, откъдето днес следобед повдигнаха обвинение срещу бившия военен за опит за убийство.

Начев е задържан в ареста за нови 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Делото е в активна фаза на разследване, съобщиха от прокуратурата. До момента са събрани данни, че Димитър Начев страда от психично заболяване и поради тази причина ще бъде поискано от съда да го настани за изследване в психиатрично заведение.

Припомняме, че около 17 часа вчера Начев отишъл на кръстовището на улиците "П.Р. Тошев" с "Даме Груев", приближил се спокойно до продавача на сладка царевица пред "Евтини базари" - Андреан, насочил пистолет и го прострелял в бедрото. Младежът избягал в базара, който е зад неговата сергия за царевица и се опитал да се скрие. Подпрял се на стелажите, бил облян в кръв и помолил продавачките да извикат бърза помощ. В това време нападателят му се отдалечил преспокойно по тротоара, като прибрал пистолета си в чантичка с камуфлажен цвят. По-късно се качил на такси и изчезнал в неизвестна посока.

Часове наред кварталът буквално бе обсаден от полиция. Патрулни коли с по двама полицаи обикаляха улиците около Събота пазара, близо до който стана престрелката, за да разпитват за бившия военен. Според свидетели на престрелката Димитър Начев и Андреан имали спор за пари. Младежът дължал голяма сума на Начев, който отдавна притискал продавача на царевица да му ги върне.