Ози: Дрогата увреди паметта ми

Музикантът е откровен за пороците си

Ози Озбърн си призна, че паметта му не е добре. И затова си има напълно обективна причина - зависимостта му към алкохола и наркотиците в миналото. Той никога не е криел трудностите пред които се е изправял. Ози заявява, че когато е пишел автобиографията си му е било трудно да си спомни някои неща, които се случили съвсем наскоро.

"Имам ярки спомени от 80-те години. Мисля, че краткотрайната ми памет е увредена от годините на злоупотреба с алкохола и наркотиците. Не зная какво съм направил преди 4 секунди, но си спомням неща, които са се случили, когато бях дете", каза Ози.

"80-те беше легендарно десетилетие. "Това е страхотно, ще продължи вечно", мислех си аз. "Почакай 90-те, всичко ще се промени", каза жена ми Шарън, а аз не й повярвах. Не си спомням много от 90-те. Не зная защо. Тогава страстта ми към алкохола и наркотиците беше най-силна", разказва още той.

Преди да се откаже от вредните навици, 65-годишният Ози си спомня, че без значение в какво състояние е бил, винаги е намирал сили за още една цигара.

"Честно казано, ако бяха изобретили тютюна днес, трябваше да го сложат точно до хероина. Дори когато имах настинка, инфекция в гръдния кош или пневмония, пак пушех. Цяло чудо е, че отказах цигарит