В момента властта се задържа на сила

БСП отдавна не е изразител на ценностите на лявата идея в България

Поех БСП в изключително труден момент, в който никой не искаше да ръководи партията в Карлово. И това се случваше на много места в страната. Това заяви в ефира на радио „Фокус” Найден Найденов /председател на Общинския съвет на БСП – Карлово (1999-2008)/. Найденов, заедно с младежи, оповести вчера в открито писмо до медиите, че напуска БСП и преминава към АБВ. Той обясни, че в цялото време на членство в партията – от 1984 година до днес, е считал, че това е неговата партия и кауза, неговите идеи, които е защитавал безусловно.

Като причина да напусне БСП Найденов посочи видимите тенденции за овладяване на партията от кръгове с меркантилни интереси, без идеали и идея за добруване на обществото, чието доверие е вулгарно предадено.

Той добави и бруталните репресии от страна на столетницата, без аналог в историята, прилагани към инакомислещите. Преди няколко месеца самият Найденов бе уволнен от ръководния си пост в ОПУ-Пловдив, заради избора на дъщеря му Нина Найденова да се присъедини към АБВ.

Найденова бе и в кандидат-депутатската листа на формацията за ЕП.

А в момента властта се задържа на сила и това е видно от резултата на евроизборите, посочи Найден Найденов. И коментира, че резултатът за БСП от евровота е израз на вот на недоверие от страна на българите към социалистическата партия. Той е категоричен, че БСП отдавна не е изразител на ценностите на лявата идея в България.