Водни змии и жаби плъзнаха по мазетата в Бургас

Новините

05-06-2014, 10:35

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Нашествие от водни змии и жаби напълниха бургаските мазета, а част от тях стряскат хора в парковете и затревените площи. Вероятна причина за появата на влечугите на градска територия са дъждовете и влагата в Бургаско през последната седмица и те са създали климатични условия близки до тези в естествената им среда.
Водните змии не са опасни, но въпреки това плашат гражданите, а в някои градове в страната дори вече не смеят да си разхождат децата в парковете заради тях. Освен на змиите дъждът влияе благоприятно на популацията и на кърлежите, но от общината вече пръскаха против тях. За щастие през последната седмица няма нови регистрирани случаи на марсилска треска или лаймска болест, съобщават от РЗИ-Бургас, написа faragency.
В Сарафово около буните на плажа също гъмжи от водни змии, а някои от тях изпълзяват склона и пресичат кварталните улици преди да се скатаят в някоя дупка или мазе.
Миналата седмица в Айтос пък забелязана пепелянка, която спешно вдигна администрацията на крак. Тя е изключително опасна, а токсините в отровата й могат да са смъртоносни ако не се вземат навременни мерки.