Херо: Съвестта ми е чиста

Приятел на Димитров се шегувал, че треньорът трябва да получи "Златен скункс"

Димитър Димитров - Херо обяви пред „Гонг“ причината, която го е накарала да напусне работа при „канарчетата“ само два дни , след като беше официално представен.
„Решението ми е принципно - обяви Херо. Аз държа на хората, с които работя. След като Станимир Стоилов напусна, аз го подкрепих и си тръгвам с него. Днес много хора ме караха да размисля, но няма да променя решението си. В периода 2006-07 г., когато бях мениджър на националния отбор и Христо Стоичков напусна, аз също си тръгнах“, разкри Димитров.
„Когато приех да работя в „Ботев“, имах основателна причина да сторя това. Имаше хора, които твърдяха, че отивам в Пловдив заради парите, въпреки че разкрих пред всички за офертата на „Левски“, която беше по-голяма“, призна треньорът.
„Други пък твърдяха, че започвам работа в Пловдив с целта да взема поста на Станимир Стоилов. Това не е така. Смятам, че позицията ми е правилна и съвестта ми е чиста. Не сме уточнявали позиции, но имаше желание да остана да работя в Пловдив. Така искаха от ръководството. Един мой приятел се шегува, че след днешното ми решение вероятно ще получа „Златен скункс“, коментира бившият треньор на Черноморец.
„Максимално искрено заявявам, че за момента бъдещето ми няма нищо общо с „Левски“. Решението да напусна „Ботев“ не е свързано със „сините“. Напълно е възможно в един от момент от бъдещето четиримата с Мъри, Наско Сираков и Гонзо да се съберем да работим в „Левски“, коментира Димитър Димитров.
„Искам да се извиня на феновете на „Ботев“. Решението ми не е свързано с тях. Бях приятно изненадан от начина, по който ме посрещнаха. Бях скептично настроен отначало заради предишната ми работа, но в „Ботев“ ме приеха много добре. Сега съм без работа, но не се притеснявам. Това е част от съдбата на треньора“, завърши бившият вече спортен директор на „канарчетата“.