Найден Найденов: Лявата идея в БСП изчезна

Настоящото ръководство на социалистическата партия не изпълнява ангажиментите си към избирателите, заяви кметът на Карлово, който в момента е част от АБВ

Напуснах БСП, защото не намирам своето място в нея. Настоящото ръководство на социалистическата партия не изпълнява политическите си ангажименти към хората. Това заяви в ефира на радио К2 кметът на град Карлово в периода 2007-2011 Найден Найденов, който в момента е част от Гражданска инициатива АБВ.

"Лявата идея в БСП сякаш изчезна. Настоящото ръководство на партията не изпълнява поетите ангажименти към избирателите. Отдало се е на реваншизъм, подлага на репресии и притиска всички инакомислещи в редиците на социалистите. Затова напуснах Българската социалистическа партия. Не намирам своето място в нея", сподели той.

Според Найденов е абсолютно недопустимо водещите политици в левицата да оправдават неизпълнените си ангажименти с поведението на коалиционния партньор. Това ще бъде наказано от избирателите и всеки допълнителен ден участие в управлението на страната на принципа „на всяка цена“ ще носи на БСП допълнителни негативи заради погрешните решения на нейните ръководители, категоричен беше той.

"Българските политици трябва да осъзнаят, че взаимните противоборства и вътрешно-партийни противопоставяния не допринасят за развитието на България. Трябва да се обединим около няколко водещи приоритета за развитието на страната, трябват ни каузи и идеи, за които да работим всички", подчерта бившият градоначалник.

По думите му управляващите трябва да осъзнаят и необходимостта от разширяване на участието на младите хора в управлението на страната. "Недопустимо е да не използваме техния потенциал, идеи и възможности", посочи той.

Найден Найденов сподели, че вижда възможност за реализация на новите идеи за управление на страната в лицето на АБВ и хората, които работят за каузата на гражданската инициатива. Според него движението, което скоро ще се превърне в партия, постоянно набира скорост заради добрите си идеи, свързани с това как трябва да се промени управлението на България така, че да бъде в полза на гражданите.

На следващите избори АБВ ще покаже своя сериозен потенциал и ще спечели доверието на избирателите, които вярват в необходимостта от промяна, заключи той.