Иван Славов: Не съм съгласен с мотивите на кмета за освобождаването ми като заместник

Сливен се управлява не чрез диалог, а чрез налагане на другото мнение, смята областният координатор на АБВ в региона

"Жалко е, когато в органите на местното самоуправление не се развива диалогичността, когато не се дава възможност да бъде представено друго, различно мнение и особено, когато се налага страх от това различно мнение". Това заяви по време на среща с представители на медиите освободеният от длъжност заместник-кмет по хуманитарни дейности на община Сливен и областен координатор на АБВ Иван Славов. Той изрази категорично несъгласие с официалните мотиви за отстраняването си от поста, като посочи, че е крайно изненадан да чуе критики за работата в социалната сфера от страна на кмета на града Кольо Милев, който до момента не е отправял нито една забележка към дейността му.

Според Иван Славов основните различия между него и кмета на Сливен са в начина на възлагане на задачи върху подчинените им служители. Това преди време е довело и до първия сериозен разрив в отношенията им, последван от молба за напускане от страна на Славов, която обаче не била приета.

"Основната причина за освобождаването ми от длъжност е ясно заявената ми принадлежност към АБВ", посочи Иван Славов. По думите му, самият Милев преди време го питал защо не е поискал съгласието му, преди да реши да оглави движението в Сливен. В последствие го призовал да използва отпуск по време на кампанията. "Още преди 3 месеца беше ясно каква е участта ми", заяви Славов. Според него обаче, отстраняването му е станало след 25 май поради законовите ограничения, които възпрепятстват освобождаването на служители, които са в отпуск.

В заключение Славов заяви, че, за разлика от него, в Сливен, а и в други краища на България, е имало много хора на отговорни позиции, които са се занимавали активно с предизборна дейност, без да се дистанцират по какъвто и да било начин от обществените постове, които заемат. По думите му, това е недопустимо и нанася сериозен ущърб на демократичните принципи, заложени в управлението на държавата.