Кой е Орешарски?

Борисов: Той направи държавата за смях пред Брюксел и научи всички задни входове в България

Трите партии, поддържащи това правителство, са съучастници в катастрофата на държавата. Която от тях първа напусне, това й е голям шанс. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос, дали очаква оставка или това е само говорене. На въпрос, с каква информация разполага по отношение на приходната част, Борисов посочи, че тя е качена на сайта на Министерство на финансите и че близо милиард лева е дупката в бюджета. „Освен това залагат в енергетиката приходи, които знаят, че никога няма да дойдат.

Така направиха и миналата година и всичко се трупа на сметката на НЕК, която е 100% държавна. Освен това слушах Явор Куюмджиев да говори за американските централи. Наглостта им първо ме разсмиваше, сега се чудя тези хора нормални ли са. Само напомням на този експерт, че четири години, когато управляваше ДПС, БСП и НДСВ и можеха да направят каквото искат. Вече втора година, пета им се събира управление, една година мина, пак нищо не правят. Само с ГЕРБ се управляват”, обясни Борисов.

Попитан, че се очаква вотът да бъде отхвърлен, Борисов заяви, че това е единствената процедура, която опозицията има право да направи и да покаже на обществото, че след това измъкване от кризата няма да има.

По отношение на това, че Пламен Орешарски е искал вот за финансовата политика и че от ГЕРБ внасят вотове, по които са слаби, Борисов попита, кой е Орешарски. „Човекът, който направи държавата за смях пред Брюксел. Всеки ден санкции идват от Брюксел и научи всички задни входове в България”, каза още Бойко Борисов.