Държавата е в „гърч“!

Трябват бързи действия за спасението й

Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева в предаването „Денят започва“ на БНТ.

„Държавата е в „гърч“. Трябват бързи действия за спасението й. Това може да бъде постигнато по един единствен начин – оставка на този кабинет, бързи предсрочни избори, за да могат хората със своя глас да кажат и да посочат пътя, по който следва да се управлява държавата. По този начин в момента ние сме в ситуацията на „свободно падане с препятствия“. Препятствията – това са препоръките и санкциите от страна на Европейската комисия“, подчерта Цецка Цачева.

Тя коментира и кворума в парламента като беше категорична, че опозицията трябва да бъде в залата тогава, когато се провеждат дебати и тогава, когато стартира дебат по конкретен повод. „Не е работа на опозицията да се регистрира, за да прави кворума на едно управление, което за нас е нелегитимно. Те са се събрали в името на властта, в името на консумацията на тази власт, без да има ясна програма, без да има ясни политики. И това е много видно от последните реплики, които идват от „Позитано 20“. Те не говорят за програма на кабинета, те говорят, че този кабинет не бил достатъчно ляв“, добави Цецка Цачева.

„За нашите опоненти е ясно, че ГЕРБ са победителят и на изборите за членове на Европейския парламент. Това е поредна наша победа, респективно поредна загуба за отбора на нашите опоненти Коалиция за България, в частност БСП и най-вече за нейния лидер Сергей Станишев. Оттук нататък следва инат от страна на управляващите, които управляват без да са спечелили избори и парламентарните през 2013г., а една година по-късно българските граждани, избирателите на България дадоха ясен, категоричен знак, че това управление е неприемливо за страната. Следват препоръки, както се изказват на деликатен, дипломатичен, брюкселски език, от Европейската комисия и то препоръки в основните секторни политики“, категорична беше Цецка Цачева.