Като загубиш избори – подаваш оставка! Оставяш на победителя да управлява

Българският народ може да реши, кой ще е следващият на власт

Заради непоправимите щети, които вече са факт с огромните пари, които България ще плаща в следващите години, вече нищо не може да се направи. Това каза по време на пресконференцията председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Нищо не може да се направи вече – това е катастрофата. Безвъзвратно са загубени парите и времето. Две нулеви години на най-бедната държава в европейската общност не работят. Две нулеви години на министрите, които са назначени”, подчерта Борисов.
„Колко пъти казахме на Пламен Орешарски, че приходните агенции, Агенция „Митници”, особено данъчни не работят, не събират приходи, което автоматично ги препраща към сивия сектор. На какъв език още да му го кажем”, каза Борисов. По думите му, няма план, който ще изведе България от кризата. „Всеки, който крепи това правителство, са съучастници в катастрофата. Остане ли това правителство до октомври и да похарчи още 3 милиарда лева, защото те веднъж са изхарчени”, каза още той.

По повод заседанието на БСП на „Позитано” и това дали ГЕРБ иска да се върне на власт, Бойко Борисов отговори: „Помагаме им в случая, да станат съучастници – да направят това, което е достойно. Загуби ли са парламентарни избори, загубили са парламентарни избори в Европа. Получени са препоръки, преведени на български – тежки обвинения. Тези седем точки са за несправяне във всичко. Тук няма сфера, в която да са се справили. Ако продължат да стоят, не знам какъв им е интересът – да разсипят партията. Аз искам да има силно ляво, да има силно дясно, иначе няма на какво да се противопоставим”.

„Науката в политиката, това което може да се прочете е, че като загубиш избори – подаваш оставка и оставаш на победителя да управлява, като си последен – нямаш право да определяш, кой какъв е в държавата. Това казва практиката в света. След като България е обърната с краката нагоре, аз заедно с колегите сме длъжни да си кажем мнението в съответните сфери”, каза Борисов. По думите му, БСП не веднъж за довеждали България до национална катастрофа, като припомни положението на страната през 96-та година и преди 5 години, какво е било, като непропусна и да спомене Лукановата зима. На въпрос, ако дойде ГЕРБ на власт, как ще управлява, Борисов отговори, че само българският народ може да реши, кой ще е следващият на власт.