Риана-Модна икона на годината

Певицата разказа за родния си Барбадос и какво е отключило любовта и към модата

Риана бе наградена за „Модна икона” за 2014г. на годишната церемония за наградите на Съвета на модните дизайнери в САЩ, а трофея й връчи Ана Уинтур, главен редактор на сп. „Вог”.

Провокативният тоалетът, с който Риана се яви пред бляскавото множество от представители на модната индустрия, потвърди думите й - украсена с хиляди кристали прозрачна мрежеста рокля, оставяща малко на въображението, пише vesti.bg.

"За мен модата винаги е била защитен механизъм. С нея можех да компенсирам слабостите си. В модата има правила, но те са за това - да бъдат нарушавани", сподели Риана.
На церемонията в центъра "Линкълн" отличия получиха още Джоузеф Алтузара (награда за дамско облекло), дизайнерите на лейбъла Пъблик скуул (награда за мъжко облекло) и сестрите Ашли и Мери-Кейт Олсън (награда за аксесоари).

Дизайнерът на "Диор" Раф Симънс беше удостоен с международен приз, а наградата за цялостно творчество беше връчена на Том Форд.

Емоционален момент от церемонията се оказа връчването на приза на учредителите на Бетан Хардисън - бивш модел и собственичка на модна агенция. Хардисън беше представена от Наоми Кембъл, която със задавен глас описа възхищението си от нея.