Аладжова: Нямам думи да опиша видяното!

Областният управител поиска превантивни действия за сигурността на децата

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова разговаря с окръжния прокурор на Стара Загора Константин Тачев и директора на ОДМВР гл.инсп. Иван Чолаков непосредствено след трагичния пътен инцидент снощи, при който 4-годишно момче беше убито на пешеходната зона на бул. „Цар Симеон Велики” в близост до СОУ „Васил Левски” в Стара Загора.

Аладжова подчерта, че при необходимост ще съдейства на органите на реда в работата им и изрази увереност в професионализма и обективността на институциите.

''Случилото се е изключителна трагедия, която очерня завинаги две семейства. Бях на мястото минути след инцидента и нямам думи да опиша видяното. Това е крайно недопустимо - да се шофира в пешеходна зона и то с висока скорост...в близост до училище. Има необходимост от превантивни действия за осигуряване на по-голяма сигурност на децата. Нямам думи. Изказвам най-искрени съчувствия на близките на детето. В рамките на моите правомощия ще настоявам за абсолютна безкомпромисност към виновника", коментира Аладжова.