Кобрата: Щом Кличко едоговорил хонорар от 80 процента от приходите, мач ще има

Въпрос на време е да се подпише договорът

Изключително сериозна се очертава да бъде подготовката на Кубрат Пулев за мача с Владимир Кличко. Сблъсъкът за световните титли на украинеца все още не е официален, но от лагера на Кобрата вече са планирали с кои боксьори той ще проведе тренировъчни мачове. Към момента Стоманения чук не конкретизира нищо относно боя с българина. Очаква се обаче той да не успее да се измъкне от него и срещата да се проведе на 6 септември в Хамбург.

"Фактът, че вече е договорил хонорар от 80 процента от приходите, означава, че такъв мач ще има. Ако искаше действително да избяга, нямяше да се правят тези уговорки и преговори. Въпрос на време е да се подпише и договорът. Не мисля толкова за това, а за подготовката си. Тя ще протече възможно най-добре. Вече сме се разбрали за спаринги с Дейвид Прайс и Роберт Хелениус. Две много сериозни имена в световния бокс. Още един британец също ще се включи. Хубавото е, че става въпрос за боксьори, които също се готвят за техни мачове и ще станат много добри тренировъчни сблъсъци", заяви пред "Тема Спорт" Кобрата.

33-годишният софиянец до­пълни, че втората част от подготовката му ще премине в България. Тя ще бъде на висо­копланинската база "Белмекен".

"С част от щаба ще дойдем след месец. На 7 юли ще се качим на Белмекен, защото там има чудесни условия за работата, която искаме да свършим. Целта е една - да спечеля. Това означава да дам всичко от себе си не само по време на мача, но и в подго­товката", каза още Кобрата.

ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В SPORTONLINE.BG