Експерти: Държавата фалира до два месеца!

Необходими са бързи парламентарни избори

Страната е пред фалит. Това твърдят финансистите Кольо Парамов, Любомир Дацов и Георги Ганев.

Според тях в бюджета се е оформила огромна дупка от 10 млрд. лева. Дълговете идват главно от БЕХ и НЕК, БДЖ и новият заем, който правителството на Орешарски се готви да вземе. Тези 10 млрд. разделени на 3 млн. работещи българи означава, че всеки от тях трябва да върне по 3000 лева разпиляни от прахосническата политика на това правителство. Това обяви икономистът на Реформаторския блок Георги Ганев.

Според Любомир Дацов икономиката ни е в тупик е трудно може да бъде накарана да работи. След огромните фалити в малкия и среден бизнес, сега правителството не прави никакви реформи, с цел излизане от тежката ситуация.

Тази теза споделя и експертът Кольо Парамов. По думите му Станишев и Орешарски са в уникална проблема и трябва да поемат отговорността за тази тежка ситуация. Според него изходът – едно перфектно национално правителство, което ясно да формулира слабите места и определи приоритетите за страната.

Пламен Орешарски вижда нещата, осъзнава ги. Но партиите, които го подкрепят са ги вкарали в едни окови, от които той не може да се откъсне. Затова само едно правителство на национално съгласие слез бързи парламентарни избори, може да спаси България, категоричен е Парамов.