Сензационно! Салма Хайек при Бербо

Холивудската красавица идва в Бояна при тарана на Монако

Салма Хайек и Ейдриън Броуди са новите звезди, които ще огреят над София. Актьорите пристигат за снимките на филма "Септември в Шираз" в Киноцентъра в Бояна. Както е известно срещу входа на Киноцентъра е къщата на Димитър Бербатов. Митко има навик да наблюдава, когато е в дома си, как вървят снимките на големите продукци, снимани при комшиите му. Както „София Утре” вече писа, докато снимаше в Бояна, мегазвездата Антонио Бандерас отиде за няколко часа и в къщата на Митко по покана на Бербатов.

В нашенската фабрика за мечти, управлявана от Дейвид Варод, вече се издигнати декори, които представят Иран от края на 70-те. По сюжет действието се развива малко след Иранската революция. Към екипа от продуценти на Ави Лернер се присъединява и холивудската звезда Джералд Бътлър. А режисьор е Уейн Блеър. 
В София идва и звездата от "Х-Мен: Последният сблъсък" Шохре Агдашлу. Дамата от ирански произход е номинирана за "Оскар" през 2004 г. за поддържаща партия в "Къщата от пясък и мъгла", притежава и "Еми" за ролята си в документалната драма на HBO "Домът на Садам".
В иранския екшън ще има и българско участие. Башар Рахал вече си пуска брада, защото вероятно ще бъде извикан на кастинг.
"Септември в Шираз" е екранизация по едноименната дебютна книга на иранската писателка Далия Софър, станала бестселър в Щатите. В хаоса след Иранската революция дилърът на скъпоценни камъни Исак Амин (Ейдриън Броуди) е арестуван и погрешно обвинен в шпионаж. Ужасено от изчезването му, семейството е принудено да съществува в нов свят на жестокост, в който всичко се срива. Докато Исак оцелява в затворническия терор, а жена му трескаво го търси, децата му осъзнават, че са принудени да тръгнат по изключително опасен път.