Какво има във фрапучино за 55 долара?

Клиент на Starbucks счупи рекорда им за най-скъпа напитка и не плати за нея нищо

Клиент на американската верига кафетерии Starbucks постави нов рекорд - за най-скъпата напитка, която фирмата някога е издавала, струваща 54,75 долара.

Кофеиновото изкушение носи питателното име "Ванила Бийн Мока Фрапучино" и всъщност е изцяло измислено от човека, който в крайна сметка му се е насладил накрая. И то напълно безплатно!

Неотдавна някой си Андрю влязъл в едно от заведенията Starbucks и заявил, че иска да получи безплатната си напитка - онази, която му се полага на всеки 12 закупени като златен член на програмата за лоялни клиенти на фирмата.

Вместо да си поръча еспресо например, той се замислил: Защо да спести три долара, когато може да не даде, колкото си поиска? Тогава въображението на Андрю се развихрило и той измислил напитката на своите мечти, включваща какви ли не съставки - включително 60 шота еспресо!

Целта му станала дори по-амбициозна, след като решил да опита да счупи досегашния рекорд за най-скъпо Starbucks питие. Затова той и дежурният бариста вложили всичко от себе си, за да калкулират ценовия таван, на който са способни.

И ето го ваниловото мока фрапучино, налято в мегачаша от 128 унции (около 3,64 литра), оценено на близо 55 долара, за което клиентът, ударил рекорда за най-скъпа напитка, по ирония не платил нищо.

По-късно Андрю споделил, че в деня на поръчката изпил една трета от мегафрапучиното си. След това започнал да пие "малко по малко". Казал още, че напитката му била сладка - но не колкото победата му!