Регистрационни далавери в Русе

Хаос и километрични опашки са се извили в регионалния КАТ. Къде е разковничето?

Хаос и километрични опашки се извиват в КАТ-Русе, където липсата на достатъчно служители причини затруднена регистрация на автомобили. Това предаде Нова ТВ.

Чакането и напрежението стигат дотам, че водачите, които трябва да регистрират колите си, идват още през нощта, за да си пазят ред.

Разковничето е отдавна известната практика на румънци да купуват употребявани коли от България или други страни в ЕС и да ги регистрират у нас, където таксите за това са много по-ниски.

Изглежда обаче не само румънските собственици, но и българските търговци са намерили далаверата в цялата схема и тя се е оказала сериозен доход за много нашенци.

Така частните пунктове за регистрация се оказват много заети, като някои от тях обработват по 20 заявления дневно.

След като от телевизията са поискали вчера среща с ръководството на КАТ-Русе, днес вече е създадена нова организация. Ето какво е обяснил началникът на регионалната служба Румен Кръстев:

"На самата предпечатна подготовка, която се извършва на документите, сме обособили самостоятелно гише, което е само за граждани. Влизането и подходът за идентификацията на автомобилите се извършва по дата и час на отпечатване на заявлението. Така че сме създали такава организация на максимална прозрачност".

От полицията пък коментират, че не могат да ограничат достъпа на частните регистратори, за да не бъдат обвинени в дискриминация.