Хеликоптер падна в езеро в Русия, 16 души са в неизвестност

В машината са летели 19 души - 14 пътници и петима души екипаж

16 души са в неизвестност, след като хеликоптер МИ-8 се разби в езеро в руската Мурманска област, съобщи министерството на извънредните ситуации на Русия, цитирано от БНР.

По данни на агенция "Новости" на борда да хеликоптера е имало представители на областната администрация и бизснесмени, които отивали на риболовен излет.

По данни на властите по време на ицидента в машината са летели 19 души - 14 пътници и петима души екипаж. Двама от пасажерите са били спасени, заяви ръководителят на спасителната операция Игор Панчин. Мястото на падане на вертолета е намерено. На разстояние около 200 метра от брега се виждат елементи от корпуса. Ориентировъчно машината се е разпаднала на три части. Дълбочината на водата в района достига два метра. Няма тела на повърхността. Спасени бяха двама души, които са настанени в лечебни заведения.

Руските власти са открили криминално разследване по подозрение за нарушаване на правилата за безопасност. Възможно е катастрофата да е причинена и от механична повреда и лошите атмосферни условия. Агенциите отбелязват, че катастрофите с МИ-8 са често срещани в Русия и хеликоптерът непрекъснато търпи критики за нивото си на безопасност.