Орешарски, не съсипвай енергетиката!

Румен Петков – Ден 43: Орешарски, няма значение кой те управлява и какви рушвети вземаш. Не съсипвай енергетиката

Изключително важно е да се проследи цялата кадрова политика на премиера Пламен Орешарски, освен за престъпните решения, за които говорих досега, за едно очевидно престъпление – за грубо нарушаване на българския закон, заяви Румен Петков. Той алармира за назначаването на Георги Христозов – човек осъждан, човек, без достъп до класифицирана информация. 

"Премиерът го назначи на ключово място в сектор „Енергетика”. Не знам какъв рушвет е дал, но това престъпление може да бъде подминато от този главен прокурор, не и от следващия. И за това Орешарски и ресорният министър Стойнев ще трябва да отговарят. Аз лично съм предоставил на министър-председателя цялата писмена информация за Георги Христозов – с осъдителното съдебно решение, с отказа на съответните институции да му бъде предоставен достъп и цялата информация. Това прави безумно и незаконно неговото назначение. И въпреки това, Пламен Орешарски го назначи. Не знам на кого слугуваш, не знам какви рушвети вземаш. Но всичко, което правиш, е против интересите на българския народ. И затова ще отговаряш”, каза Румен Петков.

Петков е категоричен, че ще продължи да задава въпроси. „Защото хората трябва да знаят на какъв енергиен геноцид са подложени. И какви престъпления се извършват в управлението на държавата. Ако се окаже, че някой е заличил в съответните регистри осъдителната му присъда, аз лично ще я изпратя във всички посолства и в Брюксел. За да знаят кой е Пламен Орешарски, всъщност. Приятен 1 юни.