Спортните вестници днес

Водещите заглавия в Неделя, 1 Юни 2014

Левски шамароса лошо Лукойл, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Левски изравни финалната серия срещу Лукойл Академик за титлата на България по баскетбол, нанасяйки шокиращ удар по „студентите" - 95:78. Така победите във финала са 2:2 и ще се играе пети мач в Самоков във вторник.

УЕФА: He уведомяваме за участие в Европа

„Не уведомяваме, че даден отбор ще играе в Европа. Търсим контакт с клубовете единствено ако има проблеми", заявиха от УЕФА в петък. Както е известно, онзи ден новият голям шеф в ЦСКА Петър Манджуков заяви, че в офисите на „Армията" е пристигнало писмо от УЕФА, в което „червените" са били уведомени, че със сигурност ще играят в турнирите.

По принцип от Нион сигнализират само при проблеми с лиценза. Ако даден клуб се е класирал за турнирите, както в случая това стори ЦСКА, то клубът ще бъде потърсен от УЕФА преди жребия. Ако преди това от евроцентралата влязат в контакт с „червените", значи има някакъв проблем.

От БФС също заявиха пред „Меридиан Мач", че през тях не е минавало писмо от УЕФА, което да е насочено към „Българска армия".

Динамо Б поиска €2,5 млн. от Ботев, пише на стр. 4 „7 дни спорт“

От лагера на Ботев Пд наскоро са опипали почвата около привличането на перлата на Динамо Букурещ Козмин Матей, твърдят близки до пловдивския клуб. Според запознати шефовете на клуба от Букурещ са отсекли, че за да седнат на масата за преговори, Канарите трябва да извадят сумата от 2,5 млн. евро. За собственика на Ботев Пд Цветан Василев тази сума не представлява голям проблем. Жълто-черните обаче на този етап не възнамерявали да взривяват родният трансферен пазар, плащайки тази сума. Най-вероятно в ситуацията около Матей обаче е да се избегнат проблеми в съблекалнята на отбора, финансовият благодетел на пловдивчани много ясно отчитал, че привличането на 22-годишния халф ще е свързано и със солидно месечно възнаграждение за играча, което реално може да взриви атмосферата в тима. А точно това банкерът не искал да се случва.

Тулуза изпревари Канарите за румънец

Френският Тулуза измъкна изпод носа на Ботев Пд румънския национал Драгош Григоре, съобщава местната преса. 27-годишният централен защитник е приел да подпише договор за 3 години с клуба от френската Лига 1. Досегашният капитан на Динамо Букурещ се представи на високо ниво през изминалата кампания на румънския шампионат. Той изигра 31 мача, в които реализира 6 гола. Пловдивчани имаха желание да го привлекат, като при Канарчетата той щеше да си партнира в сърцето на отбраната с бившия си съотборник при Кучетата Сърджан Лукин, който акостира на Колежа през зимата.

Созопол полетя към професионалния футбол

Созопол е новият член на „Б" група. Вчера възпитаниците на треньора Румен Димов разгромиха с 3:0 Асеновец и останаха недостижими на върха в крайното класиране на Югоизточната „В" група. Созопол натисна съперника си от самото начало на мача и в 14-ата минута откри резултата след гол на Станимир Баев. В 35-ата минута Любомир Цеков удвои преднината на своя тим, само три минути след това Кристиян Ватралев сложи точка на спора. През второто полувреме темпото на игра спадна, което даде възможност на феновете на тима да попаднат в светлините на прожекторите. Те запалиха една дузина факли, а в самия край на двубоя пуснаха и ефектна заря. След последния съдийски сигнал Румен Димов и футболистите му получиха така жадуваната купа. Минути след това те поляха с шампанско кмета на града Панайот Рейзи. Градоначалникът на Созопол пък организира достоен банкет за шампионите, като гръцки оркестър се погрижи за доброто настроение на новия член на „Б"група.

Бивш таран на ЦСКА спря Петев за титлата, пише на стр. 1 „Тема спорт“

Килиън Шеридън изведе АПОЕЛ до златото в Кипър

С гол на бившия таран на ЦСКА Килиън Шеридън АПОЕЛ победи АЕЛ с 1:0 и грабна титлата в Кипър под носа на Ивайло Петев. 25-годишният ирландец се разписа в 45-ата минута, а това се оказа достатъчно за втория пореден и общо 23-и триумф на тима от Никозия. АЕЛ, който водеше в класирането почти през цялата пролет, натисна в последните 15 минути, но така и не стигна до изравнителен гол. Шеридън игра за ЦСКА на два пъти -през сезон 2010/11 и за кратко в началото на сезон 2012/13. В АПОЕЛ е от миналото лято, разписа се и при победата на финала за купата на Кипър с 2:0 над Ермис.

За АЕЛ остава утехата, че ще играе в квалификациите на Шампионската лига Ивайло Петев обаче най-вероятно ще напусне клуба.

Левски готви бартер с Берое

Сините дават Пламен Димов, за да вземат Борислав Стойчев

Левски ще опита нов ход, за да си осигури услугите на защитника на Берое Борислав Стойчев. Сините държат да имат бранителя в редиците си, но за момента нямат пари да го откупят. Стойчев има договор с Берое до 31 декември. И заралии настояват да получат около 100 хиляди лева за правата му. Затова от „Герена" са прибягнали до друга стъпка. Те предлагат на старозагорския клуб своя бранител Пламен Димов. Защитникът така и не успява да се пребори за титулярно място при столичани. Димов има контракт за още 3 сезона със сините, като те искат да го използват за разменна монета.

27-годишният Борислав Стойчев изигра силен сезон за Берое. Той участва в 30 срещи в А група, в тях отбеляза 1 попадение.

Интерес към Стойчев има и от Ботев Пловдив. За това призна и самият футболист. Канарчетата предлагат по-добри финансови условия на играча. Той обаче е разколебан дали да ги приеме. Причината е, че феновете на жълто-черните не приемат добре играчите, преминали през „Герена". Те са на нож и с треньора Станимир Стоилов и вече обявиха, че снемат доверието си и подкрепата към специалиста.

Затова и към този момент Левски все още има шансове да върне на "Герена" Борислав, стига сините да се договорят с Берое. Ако го сторят, то Стойчев за втори път ще облече синята фланелка. Той бе привлечен от столичани в началото на 2006 година, но не успя да се утвърди в отбора. За Левски има 15 мача с 2 гола.

 

Още спортни новини четете в Sportonline.bg