Клоуни и сладкиши на центъра за 1 юни

Фондация "За нашите деца" организира празник

На 1 юни от 10ч до 13.30ч фондация „За Нашите Деца“ организира редица забавления и игри за малчуганите по повод международния ден на детето. Празникът се реализира с подкрепата на Община Пловдив и дирекция „Спорт и младежки дейности и ще се състои на площад Стефан Стамболов 1, пред общината. Там организаторите ще разположат шатри, в които  всяко дете ще получи като подарък весела рисунка на своето личице. Малко по-големите могат да се включат в забавната ни СТИХОТВОРИЛНИЦА, в която заедно ще играем с думите и ще творим весели и поучителни стихове, а всички участници ще получат и подаръци. Весели клоуни ще забавляват малчуганите с интересни номера и ще има много балони за всички.

Точно в 12.30 на сцената, която ще бъде разположена на площада, ще има специална изненада за всички деца от града, които ги очакват много игри, танци и лудории. На гости на празника ще дойдат и Любопитният Мечо, Мама Мецана и хитрите Кумчо Вълчо и Лисана, за да разкажат на децата своята интересна и поучителна история.

Там всеки, който иска да бъде част от кампанията „Приемните родители даряват любов. Дарете и вие”, която фондация „За Нашите Деца“ стартира, може да получи и повече информация от социални работници от „Центъра за деца и родители“ в Пловдив.  Кампанията има за цел да даде информация за нуждите от приемна грижа и да набере приемни семейства, които да дадат шанс за щастливо детство на изоставените деца на Пловдив. Към момента  в Пловдив имаме нужда от около 20 кандидати за приемни родители и тези от тях, които бъдат одобрени ще поемат грижата за новородени и деца до тригодишна възраст.

Само през 2013г. екипите на фондацията подкрепиха 518 деца и семейства, като помогнахме на 232 бебета да не бъдат изоставени, а за тези, които не могат да останат в родното си семейство ние търсим най-доброто приемно семейство.