Принцът на Монако очаква дете

Вероятно бебето ще се появи на бял свят в края на годината

Принцът на Монако Албер II и принцеса Шарлийн Монакска с голяма радост известяват, че очакват щастливо събитие", се казва в комюнике на двореца - "Раждането ще бъде в края на годината."

Слухове за предстоящо раждане се появиха в Монако преди няколко дни, след като на принцесата й прилоша по време на официална визита във Франция, пише Lifestyle.

Малко след пристигането на принца и принцесата в историческата област Карладес, Шарлийн трябваше да се усамоти заради временна "умора".

Двамата се запознаха през 2000 г. по време на състезания по плуване в Монако. Там красавицата се състезаваше като професионална спортистка и спечели едно от състезанията. Тогава принцът й поднесе букет цветя.

На следващата година Шарлийн отново пристигна в Монако, за да участва в състезания по плуване. Тя бе много изненадана, когато принцът дойде в хотела, в който бе настанена, и я покани на обяд. Всичко предвещаваше бурна романтична връзка, но Албер и Шарлийн започнаха да се срещат едва през 2006 г. Сватбата им се състоя през лятото на 2011 г.

Бебето ще бъде първо за двойката. Принцът има две извънбрачни деца, които не могат да претендират за престола