Русенец измами стотици гастарбайтери и се покри

Няма и следа от Андон Гинев, който взе парите на над 400 души и ги излъга, че ще им намери работа в Англия

Няма и следа от русенският измамник, който обеща на десетки хора работа в чужбина и им прибра парите. Това информира "Нова ТВ".

След като измамата на Андон Гинев беше разкрита, нервите на потърпевшите не издържаха и те се саморазправиха с него директно пред камерата на телевизията. Разбрали, че нито ще заминат за Англия, нито някой доброволно ще им върне парите, те решиха да си ги поискат със сила от човека, който ги е излъгал.

Гинев, който е управител на фирмата-посредник, нарече липсата на развитие по работата в чужбина на хората "забавяне". Тогава той обясни, че "контрактът" може да бъде едностранно прекратен, стига желаещите за това да го уведомят - както си му е редът.

"Ако в рамките на 5 дена след първите 3 месеца ме уведомят, че искат да приключат контракта си с мен, те го приключват. Уведомяването става по телефона, писмено и по всякакъв начин", посочи той.

Е, гастарбайтерите послушали съвета му - и по телефона, и по имейл, и "по всякакъв начин".

Оттогава няма връзка с Андон Гинев.

В Русе той е станал много популярен в последните месеци; издирват го полицията и регионалната Инспекция по труда.

"Господин Гинев се е укрил и от органите на полицията. На първите проверки в Габрово се е появявала майка му, действително с пълномощно. Но... и тя изчезна", разказва директорът на Инспекция по труда - Русе Ирена Николаева.

До момента измамените от него са повече от 400 души от цялата страна.