Бомба в "Парадайс"? Целият мол евакуиран

Взривно устройство или "черен петък" блокираха търговския център и предизвикаха масова паника

Пореден сигнал за бомба в столичен мол. По непотвърдена информация това е причината за пълната евакуация на целия "Парадайс център" и прилежащите му пътни платна вчера.

На място пристигнаха над десет полицейски коли, които предизвикаха по-скоро паника, отколкото ред в търговския център. Те блокираха достъпа до паркинга, като евакуираха паркираните коли, и затвориха улиците около сградата, а охраната там ограничи достъпа на хората до долното ниво на мола.

Само за минути по главния булевард "Черни връх" и улица "Сребърна" се образуваха големи задръствания. Междувременно клиентите и минувачите, уплашени от мисълта за евентуалния взрив, тичаха наоколо в паника.

Взривно устройство на територията на мола е една от основните версии като причина за евакуация, сочи непотвърдена информация на агенция "Пик".

Очевидци, без да знаят какво става, предположиха, че причина за напрежението може да е и организираният "черен петък" в "Парадайс", предизвикал наплив от автомобили, които паркингът на търговския център не можел да понесе. И така започнали задръстванията, които довели и до нуждата от полицейска евакуация.

Говорейки за полицията, тя все още не е излязла с официална информация по случая.