БСП покрусени, оставки - няма!

Избирателите не свързвали партията-столетница с кабинета "Орешарски"

След 5-часово заседание на Изпълнителното бюро на БСП, което приключи след 21:00 часа снощи, решения за генералния проблем на червената партия така и не бяха дадени - а именно, че управляващите нямат никаква подкрепа от гражданите и, на кратко, всички очакват справедливо да сдадат властта.

Социалистите се бяха събрали, за да анализират срамната загуба на евровота. След 5 часа анализи те стигнаха до извода, че представянето им на изборите е било "тежко разочарование".

Въпреки това все още не са обсъждани оставки. "Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам", заяви Найденов пред журналисти след заседанието.

После, ни в клин, ни в ръкав се разграничи от кабинета, изтъквайки, че много от избирателите на БСП не свързвали партията с правителството на Орешарски и едва ли не не знаели кой какви ги дроби там.

"Една значителна част от симпатизантите на БСП не припознават правителството, като правителство, в което участва БСП”, заяви министърът на отбраната и половинка на устатата Мая Манолова.

Червените продължават да се държат шизофренично, след като неочакваната само за тях загуба разтресе устоите им. Не е ли редно да запитаме, след като не БСП, а кабинетът "Орешарски" няма доверие сред хората, не е ли редно да се тръгне първо от оставката на премиера Пламен?