Курумбашев на бунт срещу Станишев?

Ще разтреса държавата и БСП, ако ме изместиш от Европарламента!

Малко преди ЦИК да обяви листата с имената на избраните кандидати за членове на ЕП, един от активните политици от БСП - Петър Курумбашев, е дал ясно да се разбере от Сергей Станишев, че ще извади на бял свят чудовищни разкрития за БСП и държавата, ако бъде прецакано мястото му за Европарламента, информира ПИК.

Колеги на депутата от "Коалиция за България" твърдят, че Курумбашев се почувствал зле, след като разбрал за намерението на Станишев да търси спасение в Брюксел след тежкия провал на червените на 25 май.

Планът на провалилия се ръководител на БСП, товарищ Дмитриевич, бил да заеме мястото на Ханес Свобода като председател на групата на ПЕС в Европейския парламент. От своя страна Свобода трябва да стане председател на Европейския парламент на ротационен принцип за две години и 6 месеца, по силата на негласна договорка между ЕНП и ПЕС.

Именно поради това името на Курумбашев не присъства в листата, обявена от ЦИК - Станишев го измести от заветното 4-то място за евродепутат.

Драмата е пълна, защото още преди месец, сигурен, че ще спечели гласа на избирателите и ще влезе в Европарламента, Курумбашев си подаде оставката и като редови депутат.

Твърди се също, че преди седмици Курумбашев е оглеждал апартамент в Брюксел, който искал да купи. Той и съпругата му искали да заживеят с трите си деца в столицата на Белгия. Сега обаче му се налага да си остане в София.

Очаква се Курумбашев да изпълни заканата си към Станишев и да поведе бунта на недоволните от ръководството на столетницата.