Станишев! И ти си като лисицата....

Лисицата казала, че гроздето е кисело, като не могла да го достигне

„Никога не съм казвал, че ще ставам евродепутат. За пореден път ме изненадаха някои български медии. Преди малко прочетох заглавие, което гласи: "Станишев: Няма да се откажа от евродепутатското си място". Това заявяви лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП.

„От момента, в който поех водачеството на листата, заявих пред цялото общество, че нямам намерение да ставам евродепутат. Потвърждавам тази своя позиция, след като отговорих на този въпрос над сто пъти. Всичко останало е само злонамерена спекулация”, казва Станишев.

„Отказът от позицията на евродепутат става или чрез писмено заявление до ЦИК, или чрез такова до ЕП и имам ясното намерение да го направя”, посочва още лидерът на БСП.

А защо тогава се кандитира, "товарищ Дмитриевич"?
И знаше ли, че не можеш да се откажеш от евродепутатството си още преди да станеш евродепутат?
Ако си знаел, защо залъгваш хората, че няма да ставаш евродепутат?
Ако пък не си знаел, това не поставя ли много въпроси за това какво изобщо знаеш?

Засега майтапът е, че и Курумбашев, и Лаверн не стават евродепутати. Майтапът е, че ти другарю, си и досущ като лисицата, която казала, че гроздето е кисело, защото не могла да го достигне.

Днес изтича крайният срок, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да обяви имената на избраните евродепутати от България.

Очертава се интересен ден. Дали ще са евродепутати Станишев и Пеевски, не е толкова интересно. По-интересното е, дали ще останат в парламента или ще ги изпратим с овации на разходка до Брюксел.

А, дано, им тръгне по вода. От вчера вали. Може и на Орешарски да му олекне джобът (с едно листче, например).