БСП, върнете България на хората!

Д. Атанасова: Една година на правителството на Пламен Орешарски стига

Една година на правителството на Пламен Орешарски стига. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова при представяне на декларация от името на парламентарната група ГЕРБ по повод една година управление на правителството на Пламен Орешарски. „Нямаше фанфари, нямаше поздравления, нямаше дори отчет, само виковете „оставка” все още отекват по улиците на България. Дори в Народното събрание кабинетът имал подкрепата само на 116 депутати”, заяви Атанасова.

„България няма време за губене с опитите на правителството да крепи открадната власт на БСП и ДПС, няма време за изкуствено дишане на продалата се и провалена „Атака”. Упражненията в управление се сгромолясват, сгромолясват се при челния сблъсък с партийните интереси на партиите, които стоят зад него. Тези партийни интереси целят само разрешаване на вътрешно партийни интереси, роднински назначения и собствено его. За една година България имаше министър за една нощ, имаше негов наследник – безработен във Франция, имаше шефове на ДАНС, заместник-директори с отнет достъп до секретни документи, продължи Атанасова. По думите й за една година се назначавали „пощальони, синтактици, гимнастици и редица други недоразумения”. За една година се наложи България да преживее редица идейни безумия. За една година преживяхме белия автобус, боя и насилието над мирно протестиращите български граждани, една година живяхме заобиколени от кордони, полиция и ограждения”, добави тя.

„Българският народ ви иска оставката. Всеки опит да реанимирате правителството е загуба на време, загуба на време за цялото ни общество, загуба на време за цяла България. Правителството на Орешарски няма бъдеще, докато то е на власт, всички български граждани и държавата ни нямат бъдеще. Върнете бъдещето на хората, върнете България на хората, дайте хоризонт за развитие, дайте хоризонт за честни избори”, каза още депутатът Десислава Атанасова.