Проф. Станилов: АТАКА не подкрепя кабинета

По повод спекулациите, които излязоха в някои медии, че АТАКА подкрепила кабинета „Орешарски“ на днешния вот на недоверие, проф.Станислав Станилов направи опровержение пред журналистите в НС.

Проф. Станилов показа гласуването, от където се вижда ясно, че патриотите не са дали своя глас срещу вота на недоверие. Правителството беше спасено с гласовете на БСП, ДПС и 3-ма независими. Депутатите, купени от Бареков гласуваха с ГЕРБ. Проф. Станилов подчерта, че АТАКА не подкрепя кабинета „Орешарски”.

По време на днешния вот на недоверие стана ясно, че в в 42-то НС  има нова коалиция – ГЕРБ и купените от Бареков депутати. Така наречените депутати от ББЦ гласуваха заедно с ПГ на ГЕРБ в подкрепа вота на недоверие, с което потвърдиха казаното дни по-рано от АТАКА, че ще станем свидетели за пряката взаимовръзка между ГЕРБ с движение ББЦ, което е унижение за българската демокрация.

Видно е, че въпреки, че новият политик Бареков се прави на най-големия противник на Борисов и ГЕРБ, той работи заедно с него.
Припомняме, че зам.-председателят на АТАКА Десислав Чуколов заяви по повод топлата връзка ГЕРБ-ББЦ, че това е истината и ще се види в идните дни  и седмици съвместната им работа.