БСП е направила всичко възможно, за да повлияе на съда

Борисов получил стотици „НЕ!!!”-та от Петканов

Аз лично като главен секретар съм получавал стотици откази от вътрешния министър Георги Петканов. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV по повод 4-годишната присъда на Цветан Цветанов заради отказано подслушване на търновски антимафиот.

Според него изказването на Антон Кутев, че с решението си СГС е обезсмислил вота на недоверие към правителството, показва, че „БСП е направило всичко възможно, за да повлияе на съда”. Заради използваното от „червения” народен представител определение „престъпна шайка” група депутати от бившите управляващи ще го съдят.

Борисов за пореден път запита защо Сергей Станишев не е получил тежко наказание за изчезването на „9 от най-важните доклади за организираната престъпност”.

Лидерът на ГЕРБ все пак се оказа на едно мнение с Антон Кутев за това, че вотът на недоверие не е днес – според Борисов, той се състоял на евровота в неделя. „БСП не могат дори да си подредят листата в партията, искат да подредят държавата”, възмути се експремиерът.

Според него Пламен Орешарски трябва еднолично да подаде оставка и да каже в какво състояние е държавата. Борисов посочи, че се готви нов заем от 1.4 млрд. лева, 700 млн. лева ще бъдат дадени за бойни самолети, а не се събират очакваните приходи и затова ще бъде сменен шефът на Агенция „Митници” Павел Тонев.