ПловдивУтре: 30 май

Какво, къде, кога в петък в Пловдив

ВРЕМЕТО

Облачен петък в Пловдив. Синоптиците прогнозират дъжд и гръмотевици. Минималната температура ще е около 12 градуса, максималната – 20.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА

Първи Фестивал на розата ще се проведе в Пловдив от утре до 1 юни, включително. Той е организиран от Общината, а откриването е в 12.00 часа. Старт на 3-дневния празник на красотата и аромата на маслодайната роза ще бъде даден на ул. „Станислав Доспевски“ /до Градската художествена галерия/.

В мол „Галерия Пловдив“ утре ще се проведе извънредно заседание от Общинското училище за бъдещи родители.  Темата е “ Захранването на бебето – защо е толкова трудно?“. Започва в 11 часа, в художествената галерия (2 ет. зад стената за катерене).

Фасилитатор - Антоанета Борисова, доброволен консултант по кърмене, създател и организатор на Общинско Училище за бъдещи родители и Център за бъдещи родители.

Необходимо е предварително записване: на 0888 895 026 или  bebevplovdiv@yahoo.com.

Обявяването на резултатите и връчването на наградите от литературния конкурс на вестник „Пловдивски университет“ ще се състои в петък от 17,30 часа в 10-а аудитория на Ректората на ПУ „Паисий Хиленадарски“. В конкурса,  който се провежда ежегодно около 24 май, могат да участват всички студенти и докторанти от университета на възраст до 35 години. 

Тази година специален гост е Георги Янев – литературен критик и главен уредник на Къща музей „Гео Милев“ в Стара Загора, който е новият „Доктор хонорис кауза на вестник „Пловдивски университет“.

Колоквиум на тема „Актуални аспекти на религиозната толерантност в България” организира утре Юридическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Проявата ще се проведе в Заседателната зала на ректората на ул. „Цар Асен“ №24 от 14:00. Един час по-рано в зала „КОМПАС“ на Ректората Юридическият факултет ан ПУ „Паисий Хилендарски“ организира и представяне на сборници със статии и доклади от международната научна конференция, проведена на 18-19 октомври 2013 г. по проект „Религиозната толерантност от Древността до наши дни”.

Третата Балканска научна конференция по биология ще се проведе в Пловдивския университет от 30 май до 1 юни. Основен организатор е Биологическият факултет на висшето училище.

Темите, които ще бъдат разгледани са: „Биологично разнообразие и екология“, „Клетъчна  молекулярна биология“, „Микробиология и биотехнологии“, „Обучението по биология“, „Човешка биология“ и „Приложна биология“.

Официалното откриване е утре от 15:00 ч. в Новотел – Пловдив.

НА ТЕАТЪР:

19:00 часа – Вип, Драматичен театър, Пловдив

НА КИНО:

Излъчват премиерите: Х-мен: Дни на отминалото бъдеще, Принцесата на Монако (2014) Премиера