До 30 юни се набират номинации за Годишните награди за опазване на биоразнообразието 2014

Номинирайте този или тези, които според вас са допринесли най-много за тази екокауза

На 22 май Българска фонадция Биоразнообразие стартира набирането на номинации за Годишните награди за опазване на биоразнообразието 2014, информира "За да остане природа в България". Идеята е българското общество да научи за успехите и усилията на тези, които влагат своите време, енергия, идеи и средства, за да запазят природата – граждани, неправителствени организации, бизнеси, медии, политици и институции.

Категории:

1. Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието
2. Най-добър журналистически материал, свързан със опазване на българската дива природа
3. Активист за природата
4. Политик с най-голямо внимание към българската природа
5. Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси
Номинирането в различните категории е публично – всеки може да изпрати своето предложение за номинация в една или повече категории. Категориите са 5, а жури от експерти и личности от различни области ще определи носителите на наградите. Новото тази година е, че освен награда на журито във всяка категория ще бъде присъдена и награда на публиката.

Краен срок за изпращане на номинациите: 30 юни.
Присъждането на Годишните награди се организира в рамките на проект „За Балкана и хората”, който се изпълнява в партньорство от 6 български и 4 швейцарски организации в Западна и Централна Стара планина. Проектът има за цел да покаже как местното развитие и опазването на природата могат да съжителстват безконфликтно и да допринасят за повишаване на доходите и качеството на живот в селските райони на България. Финансиран е от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

А ако искате да се включите вие самите в акция за опазване на природата, елате този уикенд на Иракли!