Наградиха Генералния консул на Русия във Варна

Животът

28-05-2014, 14:54

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Завършва дипломатическата мисия на Соловьов

Кметът на Варна Иван Портних награди Генералния консул на Русия във Варна – Юрий Соловьов с почетен знак с лента. Признанието се дава по повод завършването на дипломатическата мисия на Соловьов в морската столица, както и за приноса му за развитието на българо-руските отношения в сферата на културния, икономическия и образователния живот.

"За мен е чест да изразя благодарност от името на община Варна към г-н Соловьов за приноса му в развитието и утвърждаването на традиционно добрите българо-руски отношения", пожела кметът Иван Портних на дипломата. "Четири години и шест месеца е малък период за историята, но в живота на един човек е голям. Приятно ми е, че прекарах това време във Варна – един прекрасен град с доброжелателни хора, с чудесен парк и хубаво море. Обичам Варна и никога няма да я забравя", благодари на български език Юри Соловьов.

Юрий Александрович Соловьов е роден през 1957г. През 1979 г. завършва Московския държавен институт по международни отношения. От тогава работи в системата на Министерството на външните работи на Руската федерация. Притежава ранг "Извънреден и пълномощен посланик" 2-ри клас.