Професията определя секса

Пловдив Лайф

28-05-2014, 12:26

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Доказано научно

Съществуват множество стереотипи около професиите на хората и сексуалния им живот. Богатите могат да спят с когото си поискат, пожарникарите са вечната любов на жените, а барманите всяка вечер си лягат с клиентка. Или поне така смятат всички. Но какво има да каже по този въпрос науката? Как действително изборът на професия се отразява на междучаршафните ни действия?

Механици, готвачи и компютърни специалисти

Според проучване, проведено сред 42 000 души, упражняващите някои конкретни професии са склонни на колегиален секс. В тази графа влизат офис администраторите, системните администратори, работещите в ресторантьорския бизнес, автомобилните механици, борсовите служители, застрахователните агенти и готвачите. Ако това ви звучи като голяма мешавица от професии, помислете в какво се изразява работата им и ще откриете, че ограниченията на пространството, в което се трудят, са общо взето еднакви. Добавете колега/колежка, с която работите бюро до бюро и нищо чудно скоро да си омешате ръкавите и крачолите.

Извод: Сексът се случва сравнително често, а колегите редовно са ваша цел

Музиканти

О, да, знаем, че тази професия ви интересува особено много. Около музикантите винаги е витаел някакъв сексуален ореол, приписващ им яки секс вечери с групита, колеги, колежки и... пак групита. Освен това хората винаги са привлечени от по-талантливите сред тях. Но тук става дума и за еволюция: според скорошно проучване, жените, намиращи се в най-плодовития си житейски период (не ни питайте кой е той), са силно привлечени от мъже, които правят сложна музика (и това не ни питайте какво е). Креативността и адаптивността - качества, които притежават не само музикантите, но и актьорите, танцьорите и други хора с подобни артистични професии, винаги са били считани за знак за една идея по-висока еволюционна крачка. Е, и китарите помагат за привличането на мадами, признаваме.

Извод: Сексът не се случва толкова често, колкото си мислят всички. За вас е нещо яко, а за хората, които вкарвате в леглото си, е преживяването на живота им.

Доктори, адвокати, мениджъри

Проучванията са показали, че хора, които притежават някаква власт, са по-склонни да изневеряват на партньорите си. Ако преди години се смяташе, че изневерите зависят от пола, то в наши дни става ясно, че зависят от кариерната позиция, на която се намират палавниците. Без значение от пола, ако притежават някаква власт, била тя дори само мениджърска, хората са по-склонни да кривват от правия път. И така - защо шефовете често задяват секретарките, въпреки че у дома ги чакат жените им? Защото с властта идва увереността, а с нея идва и либидото.

Извод: Високите ръководни позиции носят високи сексуален шанс, който често се оползотворява.

Учители и държавни служители

Според проучванията, именно учителите и държавните служители правят секс всеки ден, харесват искрено любовната игра и обичат да се гушкат след сексуалния акт. Да, то е ясно, че за да си учител у нас, трябва да си изключително отдаден човек, който е готов на всякакви трудности, но такива резултати не сме очаквали.

Извод: Ако сте учител или държавен служител, трябва да почерпите.

Художници и поети

Колкото по-артистични сте, толкова повече секс ще правите, са казали учЕните. В проучване сред дипломирани доброволци станало ясно, че мъжете и жените с артистично образование правят най-много секс. Художниците и поетите пък имат 233% повече сексуални партньори от хората, които не рисуват и не пишат. Вероятно ключът е в това, че по принцип артистичните натури са по-освободени и сексуално отворени от останалите хора.

Извод: Цитирайте Хорхе Букай и Паулу Коелю на воля и гледайте какво става.

Катаджии, работещи във вериги за бързо хранене и военни

Понякога хората правят сериозна грешка като отхвърлят даден сексуален партньор само заради професията му. Според изследване, проведено във Великобритания, работещите, които оставят половинките си сами, които вършат опасни дейности или такива, които най-много цапат, предизвикат най-малко желание за секс. В тази категория спадат катаджиите, тираджиите, военните, стриптизьорките, работещите във веригите за бързо хранене, таксиметровите шофьори, боклуджиите и политиците. Разбира се, и тези хора правят секс, но социалният им сексуален профил не е толкова приветлив.

Източник Nerve/div.bg