Управляващите са като болни прасета - седят и се гушат

Борисов изрази съчувствие към номер 15, посочвайки, че в столетницата наричали младежа „техническа грешка"

Сега как да работят. Виждате ги - те са като болни прасета - седят и се гушат и не знаят какво да правят, какви ремонти, какви кабинети, какво ще правят тези хора.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента днес. Обсъждането на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ преди близо две седмици, беше отложено за 11.30 ч. с мотива, че тогава премиерът Пламен Орешарски ще се върне от Италия.

Преди два дни Борисов обяви, че дори не е нужно да се обсъжда този вот на недоверие, а правителството направо трябва да подаде оставка в първия ден от работата на парламента след изборите.

"Те не знаят къде са. Затова искам да ги помоля да преодолеят егото си и да отидем на предсрочни избори. Вече има други реалности, има две-три нови партии с добри резултати – и ББЦ, и АБВ и Реформаторския блок – няма да бъде същият парламент, ще седнем и ще направим консултации, за да се стабилизира държавата", призова отново лидерът на ГЕРБ.

По думите на Борисов на Атака сега всеки ден ѝ е скъп. Те виждат, че си заминаха. Това са безпомощни същества, не искам да ги коментирам и не им обръщам внимание, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ показа вестник със снимка, на която е заедно с номер 15 в листата на БСП - Момчил Неков. Снимката е от времето, когато той беше премиер и е направена в Министерския съвет. Той изрази съчувствие към номер 15, посочвайки, че в столетницата наричали младежа „техническа грешка".

„Трима-четирима да са направили грешка, 30-40 да са направили техническа грешка, но 34 000, едва ли. Станишев не може да си подреди листата. В неговата партия не го избират пръв, а иска да управлява държавата и да прави ремонт на кабинета", обяви Борисов.

Бившият премиер призна, че не очаква управляващите да подадат оставка. Причината била в това, че са хора без морал.

Ако това продължи, всички, които останат да подкрепят това правителство, ще са съпричастни към катастрофата, в която България влезе, заключи той.