Най-старата котка в света отпразнува своя 24-ти рожден ден

В човешко време възрастта на Попи се равнява на 114 години

Рижката Попи от град Борнмут, Англия, е един чаровен и любвеобилен домашен любимец – притежава същите чар и любов, колкото любимата ви стара баба. Защото за собствениците си, своето семейство, тя е точно това.

Неотдавна Попи отпразнува своя 24-ти рожден ден, с което попадна в Книгата на рекордите на „Гинес“ като най-възрастната котка в света. Досега рекорда държеше американката Пинки от щата Канзас, но тя почина на възраст 23 години.

23 или 24 години може да ви се струват една нормална възраст, но ако ги обърнем от котешко, в човешко време, това ще означава, че в момента Попи е на 114 години! Колко хора могат да се похвалят с това постижение?

Рижото коте е родено в далечната 1990 година и винаги се е радвало на любов и грижи. В момента живее в голямо семейство, което включва още четири котки, два заека и хамстер.

Хората често питат стопанката на Попи, Джеки, каква е тайната на нейното дълголетие. „Аз казвам, че всичко е въпрос на правилна диета и много упражнения“, споделя тя.

"Тя поддържа форма с помощта на много разходки и хранене. На закуска яде бисквити, а след това – консерви.“

Независимо, че вече не може да чува и вижда, тя е доста пъргава, добавя Джаки. Мяука и дори е склонна да ухапе някой от животинските си съквартиранти, ако посегне към купичката й.

През последната година здравето на Попи се е влошило. „Ние знаем, че краят е близо“, казва стопанката й, споделяйки, че няколко пъти се е сбогувала с котката си, но тя неведнъж й е доказвала, че има девет живота.