28 май: Умиротворение

Слънце в Близнаци, Луна в Близнаци. Новолуние в 21,40

Сряда едва ли ще отговори на очакванията ви, в случай че сте планирали дейности при които разчитате на резултати.Последнят ден от лунния месец по правило е неефективен и е предназначен за довършване на започнатото и постигането на вътрешна хармония. Новолунието настъпва в 21,40 тази вечер и от утре съзнанието ни ще бъде завладяно от нови цели и идеи, които ще ръководят мотивите и постъпките ни през следващия месец. Както знаете, това е специален момент, в който можем да работим на ментално ниво и да програмираме бъдещето си. Затова днес се постарайте да освободите съзнанието си от всичко, което ви тревожи и притеснява, от дълговете и неизпълнените задължения, от тежестта на болките и разочарованията.

Днес Слънцето се намира в напрегнат обмен с Нептун, поради което мнозина ще чувстват липса на сили и душевен комфорт. Не се изненадвайте ако внезапно бъдете завладени от тъга или носталгия, или просто ви се прииска да се оттеглите в усамотение. Общуването и без това ще бъде съпроводено с неясноти, а понякога и с откровени лъжи. Ако желаете да избегнете подобни провокации се ограничете до познатия си кръг  и запазете здравословна скептичност към онова, което ви говорят хора, които не познавате, или които не са заслужили доверието ви.

Работа и бизнес
Най-добре би било днес да не предприемате нови начинания и по възможност да се въздържате от каквато и да било активност по дейности, от които очаквате резултат. Задължително проверявайте източниците си на информация, както и надеждността и достоверността на самата  информация  Желанията не винаги съответстват на възможностите ни и днес липсата на реалистична представа за себе си може да ви струва повече, от колкото сте в състояние да си позволите.

Здраве, хранене и красота
организмът е на границата на жизнения минимум поради което е необходимо да ограничим физическата активност и да си осигурим пълноценна почивка. Това няма да бъде трудно тъй като психиката се намира в седативно състояние и мнозина вероятно с удоволствие биха прекарали целия ден в обятията на Морфей.
Приемането на лекарствени препарати и упойващи вещества следва да бъде изключително внимателно и само в случай на реална нужда. Отложете консултациите с лекари и лечители. Назначените днес диагнози и лечения ще бъдат със съмнителен резултат.