Българинът продължава да живее като селски тарикат

Рашидов: Тройната коалиция няма да даде лесно властта

Българинът продължава да живее като селски тарикат – той не гласува, без да разбира, че по този начин докарват на власт хората, които днес ни управляват. Но ако си пуснат гласа, съм убеден, че конфигурацията в парламента ще се промени. Това обяви по Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ скулпторът Вежди Рашидов.

По думите му след изборите на 25 май в публичното пространство се разпространява една невярна теза - че ДПС е стигнало по подкрепа БСП.

Това е пълна манипулация. Не ДПС стигна БСП, а подкрепата за БСП падна до нивото на ДПС. Трябва добре да се знае, че ДПС е етническа партия, която има свой твърд електорат и той винаги ще гласува за партията на Местан. Но за това са виновни всички български партии. Положително е обаче това, че ГЕРБ се очертава като първата и единствена партия, която се отвори за хората, независимо от техния произход и религия, посочи Рашидов.

Рашидов е категоричен, че днешният парламент е нелегитимен, той не функционира нормално и е по-добре да се саморазпусне. Но на този етап едва ли партиите, които влизат в тройната коалиция – БСП, ДПС и Атака, имат интерес да дадат властта, защото добре разбират какво ще последва на едни бъдещи парламентарни избори.

Скулпторът не за първи път подчерта, че лидерът на ГЕРБ Борисов е човек с качества. Докато е бил министър винаги му е помагал и подкрепял, затова няма никаква причина да го предаде.