Славия привлича Везалов година по-късно

Ботев Пд го пуска със свободен трансфер

Година след драмата на драмите в мача Левски - Славия, Димитър Везалов се съгласи да премине при “белите”. На 25 май 2013-а бранителят си вкара нелеп автогол в полза на Славия за 1:1 и това зачеркна шампионските шансове на Левски, припомня "Труд".

След кошмарния мач Везалов почти не игра на “Герена” миналата есен. През зимата премина в Ботев (Пловдив), но и там не се виждаше как ще спечели титулярно място в скъпата селекция на тима.

Пловдивският клуб го пуска със свободен трансфер. Привличането на защитника продължава бързата “бяла” селекция. Славия вече се договори с нападателя Вилян Бижев (Ливърпул), атакуващия халф Жереми Манзоро (Черноморец), полузащитника Иван Вълчанов (Любимец), а чака още и две попълнения от чужбина - холандец и латвиец. Планирана е до края на месеца и двамата да подпишат с “белите”.

“Отборът трябва да е боеспособен, не искам повторение на грешките от този сезон и слабите игри - категоричен е Венцеслав Стефанов, президентът на Славия. - Везалов пожела да играе за нас, след като очевидно не получава шанс в отбора си.” Ръководството на Славия е доволно от работата на треньорския екип Милен Радуканов и Петко Петков. Същевременно се засилва възможността Стефан Велков да подпише предварителен договор с европейски клуб през лятото, но да остане в Славия, докато навърши 18 г. (12 декември 2014-а). Най-настоятелни в интереса си са швейцарският Базел и ЦСКА (Москва).

 

ВИЖТЕ ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ В SPORTONLINE.BG