Лют спор заради чалга завърши с убийство

Убиецът е 25-годишният Симеон Михалев

Лют спор на пияна глава в Казанлък за това коя чалга песен да звучи от тонколоните завърши с убийство в изборната нощ. Трагедията се разигра на улица “Ненко Балкански” в казанлъшкия кв. “Люляк” около 2 часа и половина, след като затвориха избирателните секции.

Сигнал за нея бил подаден на тел. 112 към 21,35 часа, съобщава "24 часа". Според сигнала на адреса имало двама ранени с нож мъже. Изпратените спешни медици открили Асен Арабаджиев, на 46 г., с две прободни рани в гърба, от които малко по-късно мъжът починал. С порезна рана на челото бил и 26-годишният Михаил Василев, който след преглед бил освободен за домашно лечение.

Разследващите установили, че пострадалите са жертва на 25-годишния Симеон Михалев, който опитал да се скрие в съседна къща, но бързо бил открит и арестуван. В Казанлък разказват, че нападателят бил от ямболското градче Стралджа. Той дошъл в града на розите да живее при сестра си преди 2-3 месеца, преди това бил лежал в затвора.

Във фаталната нощ той и загиналият Асен отишли на гости при съсед, който имал силна музикална уредба и правел яки купони. Двамата пийнали, после се скарали коя песен да пуснат. Симеон извадил ножа и пробол по-възрастния мъж. После тръгнал да бяга, но по пътя си срещнал Михаил, когото ранил в челото.