Светослав Малинов вместо Меглена Кунева?

Преференциалният вот проработи

Вторият в листата на Реформаторският блок Светослав Малинов ще бъде единственият излъчен евродепутат от партията. Меглена Кунева е изместена от първото място, заради по-малко преференции към нея. Окончателни резултати от ЦИК все още не са излезли, но ако тази информация се потвърди до края на деня, то зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов ще е новата изненада от тазгодишните европейски избори.
Говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви, че категорично ще бъде потвърдено, когато всички протоколи от изборите бъдат въведени повторно и се установят резултатите.

Снощи, на въпрос дали би се отказала да отиде в Европарламента, Кунева отговори многозначително: "Готова съм да направя всичко за единството на блока и България да бъде просперираща страна".
Пред "Фокус" Цветозар Томов, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), заяви, че между 35% и 45% от българите са се възползвали от преференциалния вот.
Хората, които са се възползвали от преференциален вот, масово са гласували за водачите на листи, като избирателите на Реформаторския блок са изключение.