Пеевски отстъпи мястото си в Европарламента

Искра Михайлова заема моето място в ЕП, съобщи Делян Пеевски в НДК

"Евродепутатството не е самоцел за мен. Мой морален дълг е да бъда до структурите на ДПС и да изплатя доверието им към мен. Отстъпвам моето място в Европарламента на г-жа Искра Михайлова, за да се бори за интересите на държавата, което аз ще продължа да правя в България". Това обяви Делян Пеевски на пресконференцията на ДПС след европейските избори в неделя.

Въпреки едната година, в която бях подложен на незаслужени атаки в медиите, дори не разбрах в какво ме обвиняват, каза още Делян Пеевски. Той обяви, че с номинирането му за шеф на ДАНС миналата година, е искал да даде нещо на България.

Видяхте, че сам се оттеглих, когато се прояви недоволство, продължи депутатът от ДПС. "Една година се върти "Пеевски, Пеевски, кой, кой?". За една година не чух едно стойностно обвинение срещу мен. Но когато всичко свърши кой ще ми се извини? Те имат поръчка и няма да имат доблестта да се извинят", каза Делян Пеевски.

На въпроса с какво ще се занимава, след като се оттегля от мястото си на евродепутат и ще започне ли да ходи на работното си място в българския парламент, Пеевски отговори: Ще работя за моите избиратели, както съм работил досега.