Гласът на България струва колкото един боб!

Циганският манталитет покорява нови върхове и нови изборни тарифи

Разправят, че манталитетът на българина се вдигнал, а с това и гласът му станал по-скъп за имащите "изборен бюджет". И под българина се има предвид циганина с българска адресна регистрация и такава в родните избирателни списъци.

Оказва се, че циганският манталитет покорява нови върхове покрай предизборната кампания за днешния европейски вот. Нищо чудно! Избори в България има от година на година, а твърдият процент, който малцинствената общност може да осигури, е незаменим ресурс, който никой не може да си позволи да изпусне.

В Бургаско избирателната активност в момента е сравнително висока и, както изглежда, добре подплатена. Циганският глас е като диамантен пръстен на търг, за който, според свидетели на място, наддават повече от една партии.

По-рано днес Burgasutre.bg съобщи за нередности и нерегламентирани агитации в квартал "Победа". Не след дълго излезе и "официалната тарифа" на тази агитация - тя вече е стигнала до 250 лева на глас. На който обаче иска да спечели златния ромски вот, му се налага да качи още. Мургавите братя от махалите са ухажвани и с допълнителни екстри като дрехи и консумативи, които вървят със задължителната скара и бира.

Засега наддаването стига до зимни дрехи и 10 килограма сух боб, но до края на деня може да се появят и по-добри оферти.

През това време останалите, реални избиратели, които се пекат по плажовете на първото лятно слънце, вместо да бият път до урните, хич и не се замислят, че гласът им струва колкото един голям пакет боб!